Formació Comunicació i Transmissions RESCAT (Xarxa TETRA)

Aquest dissabte 3 de juny, dos voluntaris de la nostra ADF van participar a la seu de la Federació d’ADF de l’Anoia a Jorba de la formació en comunicacions via xarxa TETRA-RESCAT.

La formació va ser impartida pel Secretariat de les Federacions d’Agrupacions de Defensa Forestal (SFADF) en col·laboració amb la Federació d’ADF de l’Anoia.

La xarxa digital que utilitzen les ADF està basat en l’estàndard TETRA i utilitzen freqüències ultra elevades (UHF), que tenen major abast. La xarxa s’anomena RESCAT i dins hi existeixen diferents subxarxes per cada grup de treball i amb la possibilitat d’interactuar en casos d’emergència. Els grups que es troben dins d’aquesta xarxa són els cossos de seguretat que intervenen en emergències: Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Serveis d’Emergències Mèdiques, Mossos d’Esquadra, Cos d’Agents Rurals, Policies Locals, Protecció Civil, Agència Catalana de l’Aigua i altres centres de risc com centrals nuclears o municipis sense policia local i des de fa pocs anys, les ADF.

A més, aquest dissabte, un del nostres voluntaris va participar a la jornada pràctica al ISPC de Mollet del Vallés per l’obtenció del carnet groc (Curs d’extinció d’incendis forestals I) que li oferirà la possibilitat de pertànyer al grup de primera intervenció en incendis forestal de la nostra ADF.