Rotatius blaus a les ADF ?

Rotatius blaus a les ADF
dimarts, 12 agost de 2008
Rotatius blaus

Llegim a la web de l’ADF Cap de Creus – Serra de Rodes, que han decidit tirar pel dret i canviar tots els rotatius dels seus vehicles al color blau.L’Estat Espanyol és un dels únics països comunitaris en què els serveis d’emergència no utilitzen rotatius blaus (llevat dels vehicles policials), el color homologat pels serveis de protecció civil, sanitaris i d’extinció d’incendis és  el "amarillo auto", igual que els camions d’escombraries, els tractors, les grues i demés vehicles especials.

A casa nostra ja es pot veure que algunes regions de bombers circulen amb els rotatius de color blau, però quan han de pasar la ITV han de fer un canvi de color de rotatius.

L’any 2006 es va aprovar una resolució no de llei del Parlament Espanyol on s’instava a modificar la norma per diferenciar els vehicles d’emergència de la resta, i autoritazar el color blau per a tots el vehicles d’emergències. Sembla però que des de la DGT no s’ha fet els deures i no han adaptat la normativa, a la resolució del Congres dels Diputats.

L’ADF 224 manifesta que per la seva seguretat i la de la resta d’usuaris ( a la seva zona hi ha molts estrangers) els vehicles de l’ADF han substituït els rotatius taronges pels blaus, i animem a la resta d’ADF a afegir-se al canvi de rotatius.

Al sector de les emergències de l’estat, s’esta fent una crida per a fer un canvi del color de rotatius, sense esperar a la nova normativa, en vista del poc interés mostrat per les autoritats competents en la matèria.

Altres ADF de Catalunya, ja han canviat els seu rotarius al color blau, com es el cas del darrer camió aquirit pel GEIF.