Preocupació a les ADF del Bages per la possible restricció d´accés a incendis

Segons informa el diari Regió 7, en el si de les agrupacions de defensa forestal (ADF) existeix preocupació per la possibilitat que aquest any es restringeixi la participació de voluntaris en l’extinció de focs. No hi ha encara cap directriu en aquest sentit, però les ADF temen que el cas d’Horta de Sant Joan porti els Bombers de la Generalitat, principal cos responsable davant d’un incendi, a extremar les precaucions davant del foc, cosa que podria significar que les tasques d’extinció es reservin només a professionals.
El Bages, una de les comarques tradicionalment més castigades pels focs forestals, és on existeix més preocupació entre els voluntaris de les ADF.

 

El president de la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Bages, Josep Rius, tem que la possibilitat que es responsabilitzi judicialment algun comandament de Bombers de la tragèdia d’Horta de Sant Joan pot portar aquest cos a restringir la participació d’efectius voluntaris en l’extinció de les flames, per tal d’evitar qualsevol perill.

Regió 7