Les altes temperatures fan extremar les precaucions pel risc d’incendi forestal

El Departament de Medi Ambient i Habitatge informa que a partir d’avui, 8 de juliol, i fins dissabte la situació meteorològica implicarà un increment de risc d’incendi forestal excepte al litoral. Les comarques amb més afectació són el Baix Empordà, les Garrigues, el Gironès, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Selva, el Segrià, la Terra Alta i l’Urgell. A més d’aquestes comarques afectades, hi haurà risc d’incendi puntual en llocs amb presència de vegetació morta com a conseqüència dels temporals.

En aquest episodi de perill d’incendi s’han suspès temporalment els treballs forestals que realitzen les brigades de plans d’ocupació creats per netejar els boscos després de les nevades en algunes comarques. Concretament, les que actuen en comarques que tenen en aquests moments activat el Pla Alfa nivell 2, i que són l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, la Noguera, el Segrià, l’Urgell, les Garrigues, la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre, la Terra Alta, el Priorat.
La distribució per comarques del risc d’incendi forestal està condicionada per la meteorologia i s’actualitza cada dia en els mapes de risc d’incendi que elabora la Direcció General del Medi Natural. Aquest mapa es genera agrupant la informació que es recull procedent de les diverses fonts que ofereixen dades rellevants sobre l’evolució del perill d’incendi forestal.