El Parc Natural del Montseny organitza passejades tots els diumenges de l’any

Cada diumenge de l’any es pot descobrir un indret nou amb els itineraris guiats que organitza el Parc Natural del Montseny. De gener a desembre, els guies de diferents entitats ofereixen la possibilitat de conèixer diversos aspectes del parc, com ara paisatges, patrimoni natural i cultural, fauna i flora.

 


Portada del tríptic

Els itineraris tenen lloc els diumenges al matí, generalment d’11 a 14 hores. El preu és de 3 euros per als adults i de 2 per als majors de 65 anys i els d’entre 6 i 16. Els menors de 6 anys no paguen. Així mateix, hi ha un 10% de descompte per a les famílies nombroses i per als membres del Cercle d’Amics dels Parcs Naturals.

Entre les passejades n’hi ha per conèixer ‘Rastres, restes i altres indicis de la fauna’ (17 de gener, 7 de febrer, 15 d’agost), ‘Paisatges hivernals, entre Collformic i la Calma’ (24 de gener),’Un tomb pels boscos del Montseny’ (31 de gener, 7 de març, 25 de juliol, 29 d’agost, 12 de setembre, 3 d’octubre, 28 de novembre), ‘Passejant pels Ponts perduts’ (14 de febrer), ‘La vida a l’edat mitjana: el castell de Montclús’ (21 i 28 de febrer), ‘Descobrint la vall de l’Avencó’ (14 de març, 4 d’abril, 9 de maig, 6 i 27 de juny, 5 de setembre).

En motiu dels Dies mundials de l’aigua i dels boscos, es farà la ruta ‘La verneda i la vida al voltant de la riera Major de Viladrau’ (21 de març), mentre que la primavera portarà a descobrir com ‘La natura es desperta’ (28 de març) i les ‘ Plantes remeieres primerenques a Vallcàrquera’ (18 d’abril). També de plantes va la ruta ’12 dones, 13 bruixes. Herbes remeieres i cultura popular arran d’aigua’ (25 d’abril), ‘Les plantes i els remeis casolans’ (23 i 30 de maig) i ‘ Les plantes remeieres: la farmaciola del bosc’ (13 de juny).

Entre els itineraris nous hi ha ‘Els ocells forestals a la fageda’ (11 d’abril), ‘L’església de Sant Pere Desplà’ (20 de juny), ‘El Poemari del Montseny’ (19 de setembre), ‘El patrimoni industrial de la riera’ (14 de novembre). Altres que es poden veure són ‘Descobrint un munt de noms arrelats al territori’ (2 de maig), ‘La ruta dels arbres’ (16 de maig, 18 de juliol).

El juliol serà el mes de l’aigua, amb les propostes ‘L’aigua i les llegendes’ (4 de juliol) i ‘Aigua, fonts, llegendes i poesia’ (11 de juliol). Al setembre hi haurà l’itinerari ‘Paisatges d’aigua a Vallcàrquera’ (26 de setembre) I l’agost el de personatges, amb l’itinerari Rusiñol per Arbúcies (1 d’agost) i ‘En Serrallonga i la Sala: mite i llegenda. El bandolerisme del barroc’ (8 i 22 d’agost).
La tardor portarà la ruta ‘Castanyers, castanyes i tardor’ (10 d’octubre), ‘El jardí dendrològic del Roquer’ (17 d’octubre), ‘El món dels bolets’ (24 d’octubre, 7 de novembre), ‘Els bolets amb uns altres ulls’ (31 d’octubre) i ‘Castanyer de les Nou Branques. Drau o com van arribar els castanyers a Viladrau i al Montseny’ (21 de novembre).

I al desembre es podrà anar gratuïtament ‘A la fira de l’avet d’Espinelves sense fer cues’ (5 de desembre), conèixer ‘El bosc a l’hivern’ (12 de desembre) i ‘Paisatges amb història al Brull’ (19 de desembre).

 

Font de la informació
Parc Natural del Montseny

Data de la notícia
16/01/2010