Actuacions de l’ADF-VIF Masquefa

El dia 9 de desembre cap a les 16.10 de la tarda va arrivar l’avís d’una col•lumna de fum a la zona de Ca n’Estella, molt proper al polígon industrial de Sant Esteve Sesrovires i proper a la SEAT.

L’incendi es va originar degut a que el fort vent que ahir bufava, provocà la caiguda d’un pi sobre la catenaria, així provocant un incendi i el tall de la línia dels FGC Anoia.
Les flames es van extendre per a la vora de la vía, arrivant a una zona de bosc, fins afectar a 1,3 hectàrees forestals. El foc es va produir a terme municipal de Sant Esteve Sesrovires, quedant-se a les portes del Parc de Can Cases de Martorell.

El vent va dificultar molt les tasques d’extinció, i envers al temor de que no agafés més terreny ni més força, va originar un fort desplagament de mitjans. Bombers hi va desplaçar 14 bombes rurals pesants, i varis vehicles lleugers. Van participar-hi activament quatre dotacions aèries, dos helicòpters, i dues avionetes d’atac i comandament.

Des d’ADF’s s’hi van desplaçar vehicles de la comarca de l’Anoia, i de la Federació del Penedés-Garraf, com el GEIF ( Vilafranca del Penedes), o l’ADF de Sant Sadurní d’Anoia, ADF-VIF Masquefa entre moltes d’altres. També s’hi van desplaçar dos Tango Charlies, IPV del Secretariat nacional d’ADF’S de Catalunya, i lógicament, els vehicles de l’ADF el Roure ( Martorell, Ullastrell, Sant Esteve Sesrovires i Abrera)

L’incendi es va donar totalment per extingit abans de les 10 de la nit.

Volem destacar la bona entesa i el treball conjunt entre els diferents cossos, com Mossos d’Esquadra i Agents Rurals, a part dels anteriors esmentats, i alhora agraïr a tothom qui hi va col•laborar.

Recordem que avui dilluns dia 10, el vent continua sent moderat amb cops forts-molt forts, de component oest, i especialment sec, a part de la sequera i de la baixa humitat que hi ha, i que el nivell de risc d’incendi a la comarca és Nivell 2 del Pla ALFA, sent un risc alt.